abonneren

Apple weigert widgets-patent vrij te geven

Apple voorkomt eigenhandig dat er één widgets-standaard kan worden ingevoerd. De computerfabrikant heeft het patent op widgets, maar wil deze niet royalty-free aanbieden. Dit tot frustratie van de W3C Web Applications Working Group, die aan een officiële widgets-standaard werkt.De W3C-groep is opgericht om standaarden te bepalen, zodat websites er op alle apparaten (desktops, laptops, smartphones) hetzelfde uitzien. De W3C Web Applications Working Group wil ook widgets standaardiseren, zodat deze kleine webapplicaties op alle apparaten probleemloos werken.
Helaas denkt Apple hier anders over; het bedrijf vindt dat niet het W3C zich met widgets moet bemoeien, maar dat juist Apple zelf alle widgets moet goedkeuren.

De vrees is nu dat, wanneer het W3C met hun widgets-standaardkomt, Apple naderhand alle betrokkenen aan zal klagen. De organisatie heeft nu de zware taak een zodanige widget-specificatie te bedenken, dat deze geen inbreuk maakt op Apple's patenten. In Apple's patent wordt gesproken over een widget als 'a software program running on a computer [which] automatically replaces itself with a newer version in a completely automated fashion, without interruption of its primary function, and in a manner that is completely transparent to the user of the computer'.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord