abonneren

Apple weert gekraakte iPhones van App Store

Apple is begonnen met het blokkeren van 'hackers' die geslaagd zijn in het 'jailbreaken' van iPhones. Hiermee is het mogelijk om buiten de App Store om programma's op de iPhone te installeren, iets wat niet door Apple wordt gedoogd. Apple gebruikt het zogenaamde Apple ID - een uniek nummer dat gekoppeld is aan ieder iPhone-account - om hackers buiten de deur te houden.

Een bekende jailbreaker, genaamd Sherif Hashim, kwam erachter dat zijn telefoon toegang tot de App Store werd ontzegd. Hashim ontdekte onlangs een lek in iPhone OS versie 3.1.1 waarmee het mogelijk was om de iPhone via iedere provider werkend te krijgen. Apple blokkeert deze hacks echter weer door snel nieuwe updates uit te brengen voor iPhone OS, waarmee een telefoon weer wordt gelocked.

Ook andere hackers maakten bekend dat hun Apple ID-account wordt geblokkeerd op de App Store. Toch lijkt het slechts om een waarschuwing aan de kant van Apple te gaan, want het is voor een ieder vrij eenvoudig om een nieuwe Apple ID aan te maken en daarna alsnog verbinding te maken met de App Store.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: