abonneren

Apple Watch krijgt nieuw besturingssysteem watchOS 2.0

De Apple Watch krijgt een nieuw besturingssysteem, watchOS 2.0. Daarmee zijn native apps op de smartwatch mogelijk, en heeft de wearable ondersteuning voor Apples Homekit.
Het besturingssysteem is vanaf volgende week te downloaden als OTA-update.

Keynote

Apple presenteerde watchOS 2.0 tijdens zijn jaarlijkse keynote gisteravond, samen met een nieuwe iPhone en een niewe versie van Apple TV.

Native apps

Nieuw in watchOS 2.0 is dat het horloge er native apps op ondersteunt. Dat betekent dat de applicaties direct op het horloge kunnen draaien, in plaats van dat een koppeling met de telefoon nodig is. Dat levert namelijk veel vertraging op in het opstarten van apps.

Facebook

Apple zegt dat diverse ontwikkelaars al native apps voor de Watch hebben gemaakt. Onder andere Facebook heeft zijn Messenger-chat-app aangepast, zodat die specifiek op de wearable werkt.

Homekit

Een andere toevoeging van watchOS 2.0 is dat het beter samenwerkt met Homekit, Apples eigen ecosysteem voor domotica. Dat betekent dat gebruikers in de toekomst met de Apple Watch hun slimme apparaten kunnen bedienen, zoals het instellen van de thermostaat of het aan zetten van de lampen.

Apple wilde geen verkoopcijers van de Apple Watch bekend maken, zoals het tijdens keynotes wel vaak doet voor iPhones en iPads. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Apple Watch, Watchos, Wearables

Laatste reactie