abonneren

Apple waarschuwt gebruikers voor slechte Nvidia-chips

Apple biedt MacBook-gebruikers de mogelijkheid om hun slechtwerkende MacBook Pro-notebooks gratis te laten repareren. Door slechte Nvidia-chips in de MacBooks werken de videofuncties slecht of helemaal niet.Nvidia had in juli Apple er van verzekerd dat er geen slechte Nvdia-chips in de MacBook Pro's zaten. Een aantal OEMs, waaronder Dell en Hewlett-Packard, kregen toch klachten binnen over MacBook Pro-notebooks met Nvidia-chips. Apple onderzocht de klachten en kwam er achter dat de Nvidia GeForce 8600M GT-processoren in zijn MacBook Pro-notebooks niet goed werken.

Apple heeft de garantietermijn voor alle MacBook-notebooks verlengd. Apple repareert de notebooks geheel gratis indien deze binnen twee jaar na aankoop mankementen vertoont of er helemaal mee stopt, zelfs wanneer de normale garantietermijn al is verlopen.

Aandeelhouders van Nvdia zijn zo boos op het bedrijf dat ze een rechtszaak zijn begonnen. Volgens de boze aandeelhouders wist Nvidia al in november 2007 dat er grote problemen waren met de nieuwe grafische processoren. Nvidia hield deze informatie met opzet achter om zowel consumenten als aandeelhouders niet ongerust te maken.


Bron: Apple

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: