abonneren

Apple verwijdert laatste Bitcoin-app uit App Store

De laatste bitcoin-app is uit de iOS App Store verdwenen. Apple verwijderde de bitcoin-portemonnee-app van Blockchain zonder enige opgaaf van reden. Blockchain is woedend.

Ontwikkelaar BLockchain schrijft over het voorval in een harde reactie.

Monopolie op betalingen
"Apple laat wederom zien dat het zijn monopolie op in-app-betalingen wil behouden, in plaats van aan haar gebruikers te denken," is in de post te lezen.

Blockchain had een portemonnee gemaakt voor gebruikers van de digitale valuta Bitcoin, die via de Blockchain aankopen konden doen met Bitcoins in andere apps. Als een gebruiker dus een extra levelpakket voor Candy Crush wilde kopen met Bitcoins, kon dat via Blockchain.

Apple verbiedt in haar algemene voorwaarden echter alle alternatieve vormen van betalen. De tech-gigant wil dat gebruikers van iPhones en iPads alleen via Apples eigen in-app-betaalsysteem aankopen kunnen doen. Apple verdient daarbij 30% van alle betalingen.

"Belachelijk"
Blockchain vindt dat belachelijk."Gebruikers stappen door dit soort rigoreuze maatregelen over naar Android, dat ten minste wel aan zijn klanten denkt." Android heeft ook een eigen betaalsysteem, maar staat bitcoinbetalingen wel toe. Er zijn honderden Bitcoin-apps beschikbaar voor het besturingssysteem van Google, en het bedrijf onderzoekt daarnaast de mogelijkheden om zelf bitcoinbetalingen aan te bieden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: