abonneren

Apple verstrekt zijn positie op de pc-markt

Uit een analyse van de NPD Group blijkt dat één op de acht computers die in februari in de VS zijn verkocht een Apple Mac was. Apple wist in de pc-markt een marktaandeel te veroveren van 14 procent. Dit is een toename van 60 procent sinds vorig jaar.Een kwart van alle dollars die in februari werden besteed aan het kopen van een pc belandde in de zakken van Apple. Dit percentage komt mede doordat Apple-computers over het algemeneen duurder zijn dan die van zijn concurrenten.

Apple's omzet steeg in februari met 67 procent vergeleken met februari vorig jaar. Deze toename in omzet is zeer opmerkelijk aangezien de pc-industrie in zijn geheel maar een toename van negen procent zag in het aantal verkocht pc's en maar een vijf procent toename in omzet.

Het aantal verkochte Apple-notebooks steeg met 64 procent en het aantal verkochte Apple-desktops steeg met 55 procent. De rest van de pc-industrie zag een toename van 20 procent in het aantal verkochte notebooks en een daling van vijf procent in het aantal verkochte desktops. Deze percentages tonen duidelijk aan dat Apple een serieus alternatief is geworden voor Windows-gebruikers.

Apple doet het minder goed met zijn iPod. De kwartaalcijfers laten een daling van vier procent zien vergeleken met vorig jaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord