abonneren

Apple vernieuwt iMac, iLife en iWork

Zoals verwacht heeft Apple dinsdagavond tijdens een speciaal media event in Cupertino een nieuwe lijn iMac's aangekondigd. Tevens werden updates op de iLife en iWork software bundels aangekondigd.De iMac-lijn is al jaren een succesnummer voor Apple, en heeft vele verschillende modellen en revisies gekend. De iMac werd in 1998 geïntroduceerd als een betaalbare compacte alles-in-een computer die snel genoeg was om te kunnen concurreren met de Apple desktop modellen uit die tijd, en werd een instant verkoopsucces.
In de jaren daarop volgde vele kleurrijke nieuwe modellen gebaseerd op het oorspronkelijke iMac design. In 2002 kwam Apple met een radicaal vernieuwde iMac met LCD scherm en opvallende behuizing, die in 2004 werd vervangen door het meer platte model, dat medio 2006 voor het laatst een update kreeg.

Het nieuwste model is uiterlijk behoorlijk onder handen genomen. Niet alleen is de nieuwe iMac iets dunner en compacter dan zijn voorganger, ook is men overgestapt van de bekende witte kunststof behuizing op een strakke behuizing van aluminium en glas, met een bijpassend aluminium toetsenbord. Ook intern is het een en ander vernieuwd. De Imac is uitgerust met Intel Core 2 Duo processoren met snelheden van 2,0 tot 2,8 GHz en Radeon HD 2400 XT of Radeon HD 2600 PRO grafische chips.

Met de komst van de nieuwe serie iMac's heeft Apple het 17-inch model laten vervallen, waardoor de prijs van het instapmodel hoger is komen te liggen. De prijzen van de 20 en 24-inch modellen zijn wel wat gedaald ten opzichte van de vorige serie. De nieuwe iMac wordt geleverd in 4 verschillende configuraties: een 20-inch basismodel voor 1.199 euro, een 20-inch en 24-inch middenklasse model voor respectievelijk 1.499 en 1.799 euro en een 24-inch "Extreme" model voor 2.219 euro.

Naast de iMac werden ook nieuwe versies getoond van de iLife en iWork software bundels. iLife '08 is de nieuwe versie van Apple's software bundel voor het maken, beheren en publiceren van digitale media. De applicaties iPhoto, iMovie, iDVD en Garageband hebben allen een nieuwe versie gekregen.

iWork'08 brengt nieuwe versies van tekstverwerker Pages en presentatiesoftware Keynote, en wordt tevens uitgebreid met het programma Numbers, een spreadsheet programma dat volgens Apple topman Steve Jobs wordt neergezet als "Spreadsheets for the rest of us". Apple maakt hiermee eindelijk zijn eigen kantoorapplicatie suite compleet.

Als laatste heeft de betaalde online dienst .Mac een upgrade gekregen. Enerzijds is nieuwe functionaliteit toegevoegd om bepaalde functies van de iLife software naadloos te integreren met het web, anderzijds kunnen gebruikers nu beschikken over 10GB online opslagruimte in plaats van 1GB.

Meer informatie over de nieuwe iMac, iLife '08 en iWork '08 is te vinden op de Apple website.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: