abonneren

Apple TV voortaan met 160 GB-harddisk en YouTube

Apple zet een nieuwe uitvoering van de Apple TV in de markt die voorzien is van een fiks grotere harde schijf. Waar het originele model met 40 GB is uitgerust krijgt het nieuwe model maar liefst 160 GB aan schijfruimte. Ook heeft Apple een deal gesloten met YouTube.De nieuwe Apple TV wordt een hondertje duurder dan het origineel: € 399.
Over een halve maand krijgen beide modellen een update waardoor ze YouTube-videos rechtstreeks kunnen afspelen. Uiteraard krijgt de Apple TV een zoekfunctie mee waardoor de YouTube-films makkelijk gevonden kunnen worden.

Volgens www.ilounge.com gebruikt de Apple TV niet de normale YouTube video's in Flash formaat, maar speciaal voor de Apple TV aangepaste video's in het H.264 streaming formaat. Dit is opmerkelijk, want het betekent dat Youtube speciaal voor Apple alle video's opnieuw moet coderen in een voor hen afwijkend formaat. Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat de video's dan ook meteen geschikt zouden zijn om afgespeeld te worden op de later uit te brengen iPhone van Apple.

Apple Store

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie