abonneren

Apple TV draait volwaardig OS X via hack

De Apple TV blijft de gemoederen van hackers bezighouden.
Nadat begin vorige week bekend werd dat het hackers gelukt was om de Apple TV DivX- en Xvid-bestanden af te laten spelen, lijkt het nu ook mogelijk de Apple TV om te bouwen tot een "volwaardige" Mac.

Het klinkt als een 1 april-grap, maar het lijkt mensen van de websites Hackint0sh.org en AppleTVHacks.net gelukt te zijn om een normale versie van Mac OS X op de Apple TV te installeren waardoor deze als volwaardige Mac te gebruiken is. Het is opmerkelijk dat dit al zo snel na de introductie gelukt is, omdat de algemene verwachting was dat Apple het apparaat goed beveiligd zou hebben tegen dit soort hacks.

Omdat de Apple TV over slechts 256 MB intern geheugen en een 1 GHz processor beschikt, zal het geen snelheidsmonster zijn. Toch zien velen dit als een interessante optie, omdat via deze hack in principe alle software op de Apple TV zou moeten kunnen draaien, en de Apple TV in vergelijking met de reguliere Mac-modellen vrij goedkoop is (299 euro).

De hack is echter niet eenvoudig, en vereist onder andere een andere Mac om de Apple TV harde schijf tijdelijk op aan te sluiten.


Bron
: AppleTVHacks.net

Video: OS X op Apple TV

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie