abonneren

Apple tablet heet iPad

De met veel geruchten omgeven tablet van Apple is door Steve Jobs nu officieel aangekondigd. Het apparaat gaat iPad heten en ziet er uit als een grote iPhone.De iPad is uiterlijk niet meer dan een scherm, zoalsde vele digitale fotolijstjes er tegenwoordig uitzien. Deze iPad is ongeveer 1,27 cm dik, weegt 0,7 kg en zit functioneel tussen een iPhone en een Macbook in.
Het scherm is 9,7 inch groot. Het apparaat bevat een 1 GHz eigen Apple A4-processor. Wifi-11n en bluetooth is beschikbaar voor de externe communicatie. De standaard iPhone aansluiting voorziet in een usb-verbindingen met bijvoorbeeld een pc of mac. Er komen ook modellen met ingebouwde 3G breedband.

Het besturingssysteem is afgeleid van dat voor de iPhone. Dit betekent dat alle iPhone-toepassingen op de iPad kunnen draaien. Uiteraard komen er ook speciale iPad apps. Er zit geen echt toetsenbord in of bij. Wel is er een soft-keyboard op het scherm voor tekstinvoer. Uiteraard is het scherm een touchscherm met multitouchbediening. Gps, een versnellingsopnemer (bewegingssensor) en een kompas zijn ook aanwezig voor navigatiedoeleinden en bewegingsdetectie. Als optionele accessoire is er een dock met toetsenbord.

Volgens Jobs is het een nieuw apparaat dat een nieuwe benadering vormt voor online communicatie, gaming en multimedia. De iPad houdt functioneel midden tussen een iPhone en een notebook. Ook zal de iPad als e-bookreader te gebruiken zijn. De e-books worden door Apple iBooks genoemd. De iBooks worden via een aan iTunes gerelateerde iBookstore gedistribueerd. De accu zou het 10 uur uit moeten houden.

Verwacht wordt dat de iPad vanaf 499 dollar (16 GB, wifi) tot 829 dollar (64 GB en 3G) gaat kosten, afhankelijk van de configuratie. Buiten de VS zal de iPad met 3G waarschijnlijk binnen drie maanden verkrijgbaar worden. De wifi uitvoering na twee maanden. De Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Meer info op http://www.apple.com/ipad

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: