abonneren

Apple stopt op 31 december met Boot Camp beta

Apple heeft opnieuw bevestigd dat het op 31 december aanstaande stopt met de ondersteuning van Boot Camp beta voor zijn Tiger-besturingssysteem.Apple heeft eerder bekendgemaakt dat het automatisch stopt met Boot Camp voor Tiger zo gauw er een nieuwe commerciële versie van zijn Mac OS X besturingssysteem is of na de datum van 31 december 2007.

Apple was eigenlijk van plan om te stoppen met Boot Camp toen Leopard, de opvolger van Tiger, uitkwam, maar het bedrijf heeft gebruikers een iets langere periode gegeven om de overstap van Tiger naar Leopard te maken. Boot Camp zit standaard in Mac OS X Leopard.

Het stoppen met de ondersteuning voor Boot Camp betekent niet dat Windows niet meer werkt. Tiger-gebruikers hebben nog steeds toegang tot de Windows-partitie, maar ze kunnen het alleen niet meer bij via de Assistant-software. Ook zullen er geen nieuwe updates en drivers voor uitkomen.

"Met de introductie van Leopard is het Boot Camp Beta-programma stopgezet. De Boot Camp beta software loopt af op 31 december en Apple zal geen updates voor Boot Camp Beta voor Mac OS X Tiger uitbrengen," schrijft Apple in een e-mailbericht aan alle gebruikers van Boot Camp beta.

Het wachten is nu op een Boot Camp variant voor de pc. Enkele hackers is het al gelukt op Leopard op een pc te draaien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: