abonneren

Apple pusht Windows-versie van Safari via iTunes

Om met Safari een beter marktaandeel te verwerven op Windows-systemen stapt Apple over op agressievere tactieken. Wie vanaf nu iTunes downloadt, wordt aangeraden meteen Safari mee te installeren. Gezien de enorme gebruikersbasis van iTunes is dit geen slechte zet van Apple.Apple heeft inmiddels meer dan 100 miljoen iPods wereldwijd verkocht. Het meerendeel van deze iPods worden gebruikt op een Windows-systeem, met de Windows-versie van iTunes. Bij iTunes worden in principe automatisch QuickTime en een Software Update-mechanisme meegeïnstalleerd.
Apple gaat nu Software Update gebruiken om Safari op meer Windows-pc's geïnstalleerd te krijgen. Sinds de release van Safari 3.1 melden gebruikers dat Software Update aanbiedt deze browser automatisch te downloaden.

Apple claimt met Safari de snelste browser ter wereld te hebben, maar het marktaandeel van Safari is niet bijster groot. Het totale marktaandeel van Safari voor zowel Mac als Windows is 5.7 procent, flink minder dan Firefox (17.2 procent) en Internet Explorer (74.8 procent). Het marktaandeel van deze laatste browser neemt wel gestaag af dankzij Firefox en Safari.

AppleInsider

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie