abonneren

Apple-producten zijn niet milieu-verantwoord

Apple maakt mooie producten, maar uiteindelijk belanden ze op een flinke afvalberg. Volgens Greenpeace staat Apple onderaan de lijst van technologiebedrijven als het om milieuvriendelijkheid gaat.Apple staat niet alleen onderaan, het is ook het enige bedrijf dat de laatste jaren geen enkele stap heeft ondernomen om zijn positie op de lijst te verbeteren. Op de lijst komt geen enkel bedrijf voor dat beter dan een 7 scoort, maar Apple staat met een score van 2.7 wel érg laag. Op de lijst staan 14 bedrijven in de technologiesector.

Volgens Greenpeace is Apple's lage score te danken aan het negeren van chemische regelgeving en de slechte omgang met afvalproducten. Greenpeace waarschuwt dat producten die aan het einde van hun levenscyclus zijn over het algemeen op vuilnisbelten in de derde wereld belanden. Door minder gebruik te maken van giftige stoffen kan dit bestreden worden en kan er meer gerecycled worden. Er zijn al flink wat bedrijven die voorkomen dat hun producten in Azië of Afrika terecht komen.

Apple geeft aan verbaasd te zijn over de lage plek. Volgens Apple hebben ze meerdere malen met milieugroeperingen gesproken over hun beleid. Volgens Greenpeace waren deze gesprekken niet erg vruchtbaar en weigert Apple om toezeggingen te doen.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: