abonneren

Apple presenteert uitstekende resultaten

Een dag voor de grote perspresentatie van nieuwe Apple producten presenteert Apple zijn laatste kwartaalcijfers die bijzonder indrukwekkend genoemd mogen worden. De netto winst over het eerste kwartaal van 2010 is 3,4 Miljard dollar, maar liefst 33 % meer dan een jaar geleden.Apple realiseerde een omzet van 15,7 miljard dollar (11,9 miljard in het eerste kwartaal van 2009).
De verkopen van Macintosh computers zijn enorm gestegen. Zo verkocht Apple 3,4 miljoen computers en 8,7 miljoen iPhones. Dit komt neer op een groei van 33% bij de Mac's en 100% voor de iPhones in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Het enig minpuntje in deze resultaten vormen de iPods. De verkopen daarvan daalden met 8% tot 21 miljoen stuks. Duidelijk is dat de markt van de mp3-spelers verzadigd begint te raken.

De verwachtingen zijn voor de komende periode zijn bijzonder optimistisch. Zo zullen de inkomsten ver boven de eerder geprognosticeerde 11,4 miljard dollar per kwartaal uitkomen.

Apple zal dit jaar een aantal nieuwe producten uitbrengen die naar verwachting zeker zullen bijdragen een toename van de omzet. Morgen houdt Apple een presconferentie, waar volgens de al maanden circulerende geruchten een Apple tabletcomputer de iSlate of iPad en een nieuwe iPhone aangekondigd zullen worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie