abonneren

Apple presenteert nieuw Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad zonder batterijen

Apple komt met een nieuwe versie van zijn Magic Keyboard en Magic Mouse, en met een nieuwe versie van het Magic Trackpad. De accessoires hebben geen losse batterijen meer nodig.
Apple presenteerde de nieuwe accessoires dinsdagmiddag via een persbericht.

Lithium-ion-batterijen

Opvallendst is dat beide accessoires een ingebouwde lithium-ion-accu hebben, waardoor je niet meer hoeft te werken met externe batterijen. De apparaatjes zijn bovendien op te laden met de standaard Lightning-kabel die ook bij je iPhone en iPad zit.

3D Touch

Waar de Magic Mouse niet heel veel anders is dan zijn voorganger (op een ergonomischer design na), is vooral het nieuwe Magic Trackpad veranderd. Dat ondersteunt nu namelijk ook 3D Touch, dezelfde functie als in de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus zit.

Ook komt Apple met een nieuw 'Magic Keyboard', een verbeterde versie van het bestaande toetsenbord. Die is vooral kleiner en lichter dan zijn voorganger, en heeft een beter mechanisme onder de toetsen zitten zodat je zorgvuldiger kunt typen.

De nieuwe Magic Mouse gaat € 89,- kosten, terwijl je voor het toetsenbord en het trackpad respectievelijk € 119,- en €149,- kwijt bent.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Apple, Magic Mouse, Magic Trackpad, magic keyboard

Laatste reactie