abonneren

Apple presenteert kleine iPad Pro

Apple heeft de iPad Pro Mini aangekondigd, een nieuwe versie van de iPad Pro met een kleiner scherm van 9,7". De tablet heeft onder andere een dynamisch kleurenscherm dat de blauwtinten aanpast aan de rest van het kamerlicht, en werkt met accessoire zoals de Apple Pencil.
De release van de iPad Pro Mini is in veel opzichten te vergelijken met de release van de iPhone SE: Een kleinere versie van een al bestaand apparaat.

Het ontwerp van de 9,7 inch iPad (tegenover de 12,9" van de originele Pro) is identiek aan dat van de iPad Air 2. Het enige verschil dat je aan de buitenkant kunt zien, is dat deze kleinere iPad Pro net als de grote versie een Smart Connector heeft. Daardoor kun je er een toetsenbord op aansluiten dat niet via bluetooth werkt. Daarnaast heeft de iPad Pro een normale Lightning-aansluiting.

De iPad Air 2 mag dan alweer twee jaar geleden zijn uitgebracht, dat betekent niet dat de iPad Pro Mini daardoor dunner en lichter is. In tegendeel, de tablet is iets dikker en zwaarder, en dat heeft uiteraard alles te maken met de technologie onder de motorkap. Vooral de speakers zijn verbeterd. Die geven nu dynamisch geluid, wederom verdeeld over 4 speakers aan beide kanten van de tablet.

Processor

Net als de iPad Pro, bevat dit kleinere model de A9X-processor 4 GB RAM, dubbel het interne geheugen van de iPad Air 2. De processor maakt de tablet vooral geschikt voor professionals die zware applicaties draaien, wat ook Apples doelgroep is voor de tablet.

Display en pen Nieuw aan dit display is TrueTone-technologie, hetgeen wonderen zou moeten betekenen voor de natuurlijke weergave van kleuren. Het display bevat verder dezelfde technologie als het display van de grote iPad Pro, oftewel, de Apple Pencil wordt ondersteund, iets waar mensen die graag tekenen op hun iPad erg blij mee zullen zijn.

We hadden stiekem gehoopt op een 4K-display, maar helaas heeft de iPad Pro Mini 'slechts' dezelfde 2K-resolutie als zijn voorganger. Nieuw aan dit display is TrueTone-technologie, hetgeen wonderen zou moeten betekenen voor de natuurlijke weergave van kleuren. Het display bevat verder dezelfde technologie als het display van de grote iPad Pro, oftewel, de Apple Pencil wordt ondersteund, iets waar mensen die graag tekenen op hun iPad erg blij mee zullen zijn.

Camera

Dan tot slot, het onderdeel van de iPad dat we nooit echt hebben begrepen: de camera. Dat gezegd hebbende, als je dan tóch een camera inbouwt, kan het maar beter een goede zijn, en dat heeft Apple ook begrepen. De iPad Pro Mini bevat een 12-megapixelcamera, hetgeen betekent dat deze camera dus beter is dan die van de oorspronkelijke iPad Pro. De camera zal, net als de camera van de iPhone 6s, het vastleggen van video in 4K ondersteunen, hetgeen natuurlijk fantastisch nieuws is in combinatie met het 4K-display.

Prijs

De iPad Pro vonden we ontzettend gaaf, maar het ding is voor de gewone consument bijna niet te betalen. Hoe zit dat met deze kleinere versie? Best goed! De instapprijs van de iPad Pro 9,7 inch is 599 euro voor het model met 32 GB opslag. Net als de iPad Pro is deze kleinere iPad Pro eveneens verkrijgbaar in een 128 GB versie en in de kleuren spacegrijs, zilver en goud.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ipad pro mini, Ipad Pro