abonneren

Apple presenteert iPhone 4 en iOS4

Gisteravond heeft Apple zoals verwacht de nieuwe iPhone 4 aangekondigd. Het toestel heeft een geheel nieuw ontwerp, heeft het nieuwe iOS4 als besturingsysteem met multitasking.
Als meest kenmerkende nieuwe eigenschap is er een display van extreme kwaliteit.

Het nieuwe toestel is met 9,3 mm iets dunner dan het huidige toestel en is volgens Apple topman Steve Jobs daarmee de dunste smartphone ter wereld. Verder is het ietsje groter dan het huidige model en weegt het nog geen 140 gram. Het komt in zowel een zwarte als witte uitvoering, met 16 of 32 GB intern geheugen.

Het display van 3,5 inch heeft een extreem aantal pixels van 960 x 640. Dit zorgt voor een dichtheid van 326 pixels per inch, waardoor afzonderlijke pixels niet meer met het menselijk oog te onderscheiden zijn. Het scherm is afgedekt met een krasbestendig geharde glazen oppervlak, en het toestel heeft een roestvrij stalen rand. Het display is van het ips-type, dat garant staat voor een goede kleurweergave en hoog contrast. Het toestel zorgt zelf voor het opschalen van de resolutie van bestaande apps, zodat de applicatiebouwers daar geen omkijken naar hebben.

De nieuwe iPhone bevat een Apple eigen A4-processor die ook in de iPad zit. De iPhone 4 is zuinig met energie getuige een 40% langere spreektijd. Er is 11n wifi, 3G breedband tot 7,2 Mbps en een 3 assige gyro die de bewegingen waarneemt. Een 5 megapixel camera is goed voor hd-video-opnamen. Met een nieuwe toepassing FaceTime wordt ook videobellen mogelijk.

Het nieuwe iOS4 zoals het nu heet, is zoals verwacht multitasking en is daarnaast voorzien van allerlei nieuwe functies. Een nieuwe iBook app maakt het mogelijk boeken uit de app store te lezen.

De nieuwe iPhone 4 is vanaf 21 juni beschikbaar in de grote Europese landen, Japan en de VS. In de overige landen inclusief Nederland moeten we wachten tot eind juli. De prijs inclusief een AT&T abonnement in de VS is ca. $199. Wat het toestel hier gaat kosten is nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie