abonneren

Apple presenteert iPhone 3GS

Gisteren heeft Apple tijdens het WWDC eindelijk de langverwachte opvolger van de iPhone 3G gepresenteerd. Het is de iPhone 3GS waarbij de S staat voor Snelheid (Speed). Het uiterlijk van de nieuwe iPhone is nagenoeg gelijk gebleven aan zijn voorganger, wel is hij voorzien van een aantal nieuwe snufjes.Zo is de camera opgewaardeerd van twee naar drie megapixels en heeft deze ook een autofocus-functie. De iPhone 3GS heeft video-functionaliteit en is uitgerust met een digitaal kompas. De S van Snelheid zit hem in de ondersteuning voor HSDPA met een snelheid van 7,2 Mbps.
Ook is het interne geheugen uitgebreid van 128 tot 256 Megabyte waardoor toepassingen sneller openen en afspelen.

Andere nieuwe snufjes zijn onder andere voice control. Hiermee kun je iemand uit je contactenlijst bellen door zijn of haar naam uit te spreken. Ook kun je voice control gebruiken om de iPod functie te bedienen. Het toestel is verkrijgbaar in versies met 16 of 32 gigabyte opslagcapaciteit. De huidige iPhone 3G blijft verkrijgbaar in een goedkopere variant met 8 gigabyte.

De telefoon komt in de Verenigde Staten op 19 juni op de markt. Een woordvoerster van T-Mobile, het telecombedrijf dat het toestel hier aanbiedt, heeft inmiddels bevestigd dat het toestel vanaf 26 juni verkrijgbaar zal zijn in Nederland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie