abonneren

Apple overtreedt eigen EULA met Safari malware-truc

Door te proberen zijn Safari-browser via een slinkse truc op de Windows-pc's van iTunes-gebruikers te zetten, heeft Apple een flinke PR-deuk opgelopen. Maar de ellende is voor Apple nog niet over. Nu blijkt dat Safari volgens Apple's eigen EULA (end user licensing agreement) maar op een enkele Apple-computer geïnstalleerd mag worden.Oplettende Italiaanse gebruikers van de site setteB.it keken de EULA van Safari er nog eens op na. In de EULA staat duidelijk dat Safari maar op een enkele Apple-computer geïnstalleerd mag worden.
Een gebruiker overtreedt de EULA wanneer hij de browser op een Windows-pc installeert.

Volgens advocaten lopen gebruikers geen gevaar om door Apple voor de rechter gesleept te worden wanneer ze de Windows-versie van Safari op een Windows-systeem installeren. Apple kan gebruikers niet de regels in een contract opleggen wanneer dat contract geen logica kent. Advocaten noemen het een "onmogelijkheidskwestie"; een bedrijf kan zijn klanten in een contract niet iets afdwingen dat onmogelijk is.

Apple heeft de EULA aangepast zodat Safari voortaan wel geïnstalleerd mag worden op elke computer dat eigendom is van een gebruiker.


Bron: theregister

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: