abonneren

Apple opnieuw met record kwartaalcijfers

De resultaten van het derde fiscale kwartaal van 2011 van Apple breken opnieuw records. Ruim 20 miljoen iPhone en ruim 9 miljoen iPads zijn er verkocht. Een groei van respectievelijk 142 en 183 procent.

Apple overtreft met deze verkoopcijfers opnieuw de verwachtingen en het maakt Apple tot de grootste smartphone-fabrikant ter wereld als we het over aantallen hebben.

Ook de Mac-computers doen het heel goed. Bijna 4 miljoen stuks in het afgelopen kwartaal betekent een groei van 14%. De verkoop van iPods daalt met 20 % naar 7,5 miljoen stuks.

Financieel gaat het Apple ook voor de wind met een omzet van bijna 29 miljard dollar en een winst van ruim 7,3 miljard dollar. Volgens Steve Jobs heeft Apple hiermee wederom het beste kwartaal ooit beleefd. De omzet groeide met 82% en de winst steeg 125%.

Apple verwacht ook het komende kwartaal een voortzetting van de groei. Met de vandaag verwachte aankondiging van nieuwe versie van het Mac OS besturingssysteem (Lion) en een nieuwe Macbook Air zal dat vast wel lukken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: