abonneren

Apple opgepast! Amerika krijgt nieuwe Zune's

De verwachting is dat Microsoft aanstaande woensdag zijn nieuwe Zune-spelers gaat aankondigen. De oorspronkelijke Zune moet het opnemen tegen de iPod en is hier slechts ten dele in geslaagd. Met nieuwe modellen hoopt Microsoft de strijd verder op te kunnen voeren.Volgens de laatste onderzoeken heeft Microsoft met de Zune een marktaandeel van tien procent als het gaat om spelers met harde schijf. Op de totale mp3-markt zakt dit aandeel naar drie procent.
Microsoft is hier niet tevreden mee en zal daarom de Zune 2.0 voorzien van flashgeheugen om zo tegen de immens populaire iPod nano te kunnen concurreren. De Zune 2.0 wordt dunner, kleiner en krijgt naar verluidt meer geheugen dan zijn concurrent (8 of 16 GB is goed mogelijk) én wifi-mogelijkheden.

Microsoft is van plan maar liefst 2.4 miljoen nieuwe Zune's gereed te hebben voor het Amerikaanse kerstseizoen; tweederde ervan met flashgeheugen en éénderde met een harde schijf. Een ander nieuwtje is dat Microsoft waarschijnlijk met een nieuwe leuke feature komt: het wordt mogelijk je te abonneren op playlists van anderen. De originele Zune krijgt een firmware-update om hier ook gebruik van te kunnen maken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord