abonneren

Apple oorzaak voor tekort aan flashgeheugen?

De vraag naar flash geheugenchips overstijgt het aanbod van de belangrijkste fabrikanten. Dit wordt naar verluid opnieuw veroorzaakt door de grote populariteit van apparaten als de iPode en de iPhone.De fabrikanten zijn snel hun inkoopbeleid aan het veranderen nu de vraag het aanbod van de voornamelijk Taiwanse fabrikanten met zo'n 1,3 procent overstijgt. Naar verwachting zal de vraag de komende tijd met zo'n 3,3 % stijgen dankzij de verwacht stijging van de verkopen voor de komende feestdagen.

Veel geheugenfabrikanten leunen sterk op het aanbod van Samsung, maar verwachten nu dat Samsung zijn eigen flashmodulen heeft aangekondigd, dat de vraag wel eens groter zou kunnen worden dan het aanbod.

Verwacht wordt dat de behoefte aan flashgeheugen volgend jaar met 81 % zal groeien. Dit is gebaseerd op de verwachte groei van de verkoop van smartphones. De fabrikanten verwachten het eerste half jaar wel aan deze vraag te kunnen voldoen. Aan het einde van 2010 zou het dan wel weer eens opnieuw krap kunnen worden.

Via: Appleinsider

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie