abonneren

Apple onthult nieuwe Apple TV met focus op gaming

Apple heeft een nieuwe versie van Apple TV gepresenteerd. Het nieuwe kastje en systeem krijgt onder andere een eigen app-winkel, een eigen besturingssysteem, en legt de focus vooral op gaming.

De geruchten over verregaande gaming-features op de Apple TV zwengelden de laatste tijd steeds verder aan. Een nieuw Twitteraccount, App Store Games, zette de geruchtenmolen nog sneller aan het draaien. Op het event in San Francisco deed Apple meer uit de doeken.

Beschikbaarheid

De ontwikkelaarsbèta van de nieuwe Apple TV OS is vanaf vandaag beschikbaar. Consumenten moeten nog even wachten, maar vanaf eind oktober wordt de Apple TV in 80 landen uitgebracht. Of Nederland daar ook bij zit, moeten we nog even afwachten.

De 32 GB-versie gaat 149 dollar kosten, zoals de geruchten al deden vermoeden. De 64 GB-versie maakt je 199 dollar lichter.

Afstandsbediening

De nieuwe Apple TV draait op een nieuwe versie van Apple's besturingssysteem. Het is gebaseerd op iOS, maar is speciaal gemaakt voor Apple TV.

Daarbij hoort ook de integratie van een gloednieuwe afstandsbediening. Daarmee kun je Apple TV makelijk besturen. Dat kan ook met de Siri-knop op de afstandsbediening, zodat je met je stem op zoek kunt naar die ene leuke nieuwe serie.

Siri ontpopt zich op Apple TV tot een echte filmkenner. Zo kun je makkelijk zoeken naar een bepaalde scene en spoelt Siri de film vijftien seconden terug en doet het tijdelijk de ondertiteling aan als je 'What did she say'? vraagt.

Games

Apple waagt zich ook op onbekend terrein: games. Dat gaat voornamelijk om iOS-games, maar ook console-spellen maken hun opwachting. De nieuwste Guitar Hero-versie komt beschikbaar op Apple TV, en met Beats Sports is er zelfs een volledige game speciaal voor het platform gemaakt.

Met de nieuwe Apple TV komen nog meer apps beschikbaar. Er komt bijvoorbeeld een app waarmee je thuis vanaf je bank kleding kunt shoppen. Ook de app van de MLB, de Amerikaanse honkbalcompetitie, gaat op Apple TV draaien.

Teamwork

Met de nieuwe Apple TV zit je niet meer vast aan één device. Begin je bijvoorbeeld een game op je iPhone tijdens een saaie treinreis, maar heb je het potje nog niet af, dan ga je gewoon verder op je Apple TV. Andersom werkt het ook: een spellletje dat je niet af kon maken omdat je weg moest, kun je onderweg gewoon verder spelen.

Dit artikel verscheen ook op Macworld.nl.

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Apple, TV