abonneren

Apple onderhandelt met DoCoMO over Japanse iPhone

Apple is in onderhandeling met de Japanse telecomaanbieder DoCoMo om ook de trendy smartphone in het land van de rijzende zon te gaan verkopen. De twee partijen kunnen het echter nog steeds niet eens worden over de hoogte van de afdracht aan abonneegelden.Apple wil zijn iPhone volgend jaar in Japan op de markt brengen. Wanneer het Apple lukt om de iPhone succesvol in Japan te lanceren dan is het succes van de gewilde smartphone een feit. De huidige iPhone werkt niet in Japan en alleen de aankomende 3G-versie maakt in het land een kans.

De baas van DoCoMo, Masao Nakamura, heeft begin deze maand in San Francisco een gesprek gehad met Steve Jobs, de baas van Apple. Het belangrijkste onderwerp van gesprek was de lancering van de iPhone in Japan. Japan heeft bijna 100 miljoen mobiele abonnees en DoCoMo heeft ongeveer 50 procent van de markt in handen. Indien het de beide partijen niet lukt om op korte termijn een goede deal te sluiten dan zal Apple waarschijnlijk een nieuwe poging wagen bij Softbank Mobile, de grootste concurrent van DoCoMo.

Apple is ook in onderhandeling met de Chinese telecomaanbieder China Mobile om de iPhone in China te lanceren. Ook China Mobile heeft net als DoCoMo problemen met de hoogte van de afdracht aan abonneegelden aan Apple.

Tot nu toe verkoopt de iPhone goed in alle landen waar het officieel is uitgebracht. Maar analisten op Wall Street denken dat de iPhone niet een dominante positie zal veroveren in de markt van mobiele telefoons.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie