abonneren

Apple niet blij met goedkope Leopard-pc

Het bedrijf Psystar is in de VS begonnen met de verkoop van een goedkope pc genaamd de ‘Open Computer' voor de budgetprijs van $399. Bijzonder is dat klanten de keuze hebben om voor een meerprijs van $155 een voorgeïnstalleerde versie van Apple's Mac OS X Leopard op de pc te zetten. Voor $550 kan iemand dus een pc kopen met redelijke specs waarop Mac OS X Leopard draait.
Dit is een stuk goedkoper dan Apple's eigen Mac-computers. Apple is dan ook niet blij met de aanbieding van Psystar.

Psystar negeert Apple's EULA en installeert Mac OS X Leopard op niet-Apple hardware. Volgens de website van Psystar kan dit door gebruik te maken van een EFI-emulator. Met de EFI V8 emulator kan de Leopard-kernel rechstreeks vanaf de dvd die in Apple-winkels gekocht kan worden op een pc worden geïnstalleerd.

Psystar tart Apple niet alleen met de goedkope pc maar ook met de uitspraak dat Apple een monopolie is die dezelfde tactieken gebruikt als Microsoft om de markt te controleren. Volgens Psystar zijn Apple's tactieken te vergelijken met Microsoft die Windows alleen op Dell-computers zou verkopen of met Honda die zou bepalen op welke wegen zijn klanten mogen rijden.

De kans is groot dat Apple op dit moment een regiment advocaten aan het klaarstomen is om Psystar aan te pakken. We zijn dan ook benieuwd hoe het afloopt met Psystar en zijn Open Computer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: