abonneren

Apple niet bij met Palm Pre-synchronisatie

Apple lijkt niet helemaal blij te zijn met Palm, dat zijn nieuwe Pre-smartphone geschikt heeft voor iTunes. De Palm Pre doet zich voor als een iPod, waardoor iTunes de smartphone kan benaderen. Apple wil iTunes echter exclusief verbinden aan zijn eigen producten.Hoewel Apple niet publiekelijk gereageerd heeft op Palm's bewering dat de Pre synchroniseert met iTunes, is op de Apple-website nu wel een stukje tekst te lezen over niet-ondersteunde third-party digitale mediaspelers. Het belangrijkste stukje tekst is als volgt:

Apple does not provide support for, or test for compatibility with, non-Apple digital media players and, because software changes over time, newer versions of Apple's iTunes software may no longer provide syncing functionality with non-Apple digital media players.

Met andere woorden, een komende update van iTunes zou de synchronisatiemogelijkheid wel eens kunnen breken. De Palm Pre doet zichzelf voor als een iPod; Apple zou actief een stukje code in iTunes moeten bouwen die het apparaat controleert om de Palm Pre te blokkeren. Dat is een extreme vorm van 'software changes over time', maar valt zeker niet uit te sluiten. Mocht dit wel gebeuren, dan lijkt een kat-en-muis-spel niet te vermijden. Palm zal door updates zeker proberen de synchronisatie te herstellen.

Daring Fireball

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie