abonneren

Apple monteur bespiedt naakte vrouwen

Een 20-jarige gecertificeerde Mac-reparateur heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt toen men er achter kwam dat hij te repareren Macs voorzag van een extra ‘service’.

Trevor Harwall repareerde namelijk maar al te graag Macs van schone jonge dames. Welke monteur niet zou je zeggen, maar Trevor ging nog een stapje verder. Hij installeerde spyware op de Macs die de webcam activeerde om zo ondeugende stiekeme kiekjes te maken van zijn clienten. De webcams waren via een server bij hem thuis aan te sturen en hij kreeg een bericht op zijn smartphone als één van zijn slachtoffers de Mac aanzette.

Ga douchen met je Mac
Om nog ‘mooiere’ foto’s van zijn cliënten te krijgen, liet hij ook valse meldingen op het scherm verschijnen. Deze meldingen zagen er uit als standaardmeldingen, maar bevatten vreemde adviezen: "You should fix your internal sensor soon. If unsure what to do, try putting your laptop near hot steam for several minutes to clean the sensor." Oftewel, neem je notebook mee als je gaat douchen zodat de lens schoner wordt.

Het plannetje van Harwall werd ontdekt toen één van zijn cliënten haar computer liet nakijken door een andere specialist. De Mac gaf namelijk telkens vreemde meldingen. De specialist ontdekte Mac malware genaamd Camcapture. Onmiddellijk gaf hij het advies de politie in te schakelen.

Duizenden foto's
Het huis van Harwell werd onderzocht door de politie en op zijn computers zijn duizenden foto’s gevonden van zowel geklede als ontklede jongedames, allemaal cliënten. Een aantal slachtoffers hadden de Mac inderdaad meegenomen naar de badkamer tijdens het douchen. Harwell is uiteraard gearresteerd.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: