abonneren

Apple meest milieuonvriendelijk

Volgens Greenpeace is Apple van alle grote electronicafabrikanten het meest milieuonvriendelijk, omdat het bedrijf er niet in is geslaagd om enkele schadelijke chemicaliën uit zijn productieproces te bannen.
Bovendien heeft Apple als een van de weinige electronica-giganten zichzelf ook geen termijn gesteld waarbinnen dat wel gerealiseerd moet worden.

Greenpeace heeft Apple om die reden als laatste laten eindigen in een overzicht waarvoor veertien fabrikanten van computers en mobiele telefoons getoetst zijn op de mate waarin zij gevaarlijke chemische middelen in hun productieproces gebruiken en reststoffen recyclen. Als beste kwam het Chinese Lenovo Group uit de bus, gevolgd door Nokia, Sony Ericsson, Dell en Samsung. Aan de onderzijde van de lijst, net boven Apple, eindigden LG en Panasonic.

Lenovo, dat in 2005 de consumentenelectronica-tak van IBM overnam, werd door Greenpeace geprezen omdat het zich als bedrijf uit China, doorgaans juist een stortplaats voor vervuilende electronica, op milieugebied onderscheidt. Als eerste van de electronicafabrikanten bood het bedrijf consumenten de mogelijkheid om hun oude computers ter recycling in te leveren.

In een reactie liet Apple weten dat het de manier waarop de lijst is samengesteld in twijfel trekt, en dat het bedrijf zich wel degelijk om het milieu bekommert. Apple is juist toonaangevend geweest in het terugbrengen van het gebruik van stoffen als kwik, cadmium en chroom, luidde de verklaring.

 

(c) Novum Nieuws

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: