abonneren

Apple maakt voiptelefonie over 3G mogelijk

De blokkade van het gebruik van een 3G-verbinding voor Voiptelefonie met een iPhone wordt nu eindelijk opgeheven. Apple heeft de SDK (software development kit) aangepast, zodat het voor applicaties mogelijk wordt om Voip-gesprekken over 3G-netwerken te voeren. Tot nu toe bestond deze mogelijkheid alleen door gebruik te maken van het wifi-netwerk.
Nu is iCall de eerste Voip-app die voip-telefonie via 3G op de iPhone en de iPod touch mogelijk maakt. Verwacht mag worden dat anderen zoals Skype een ook Google Voice snel zullen volgen.

Tot nu toe maakte de overeenkomst die Apple had met het Amerikaanse AT&T deze vorm van telefonie onmogelijk. We nemen aan dat het met deze strategiewijziging ook mogelijk wordt, om met de nieuwe iPad met een voip over 3G-verbinding te telefoneren. Dit kan het ontbreken van de gsm-telefoon functionaliteit in de nieuwe iPad compenseren.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord