abonneren

"Apple maakt 50% winst op iPhone"

Volgens marktonderzoeksbureau iSuppli maakt Apple 50 procent winst op elke iPhone die het verkoopt. Het bureau baseert deze winstmarge op de lijst van materialen die Apple voor de iPhone heeft bekendgemaakt. De getallen zijn puur hypothetisch omdat Apple nog geen enkele iPhone heeft uitgebracht. Dit soort hoge winstmarges zijn niet nieuw voor Apple.
De fabrikant van trendy gadgets maakt ook rond de 45 procent winst op zijn Mac- en iPod-producten.

iSippli heeft uitgerekend dat de 4GB iPhone ongeveer $230 kost om te fabriceren en in totaal rond de $245 zal kosten. Dit betekent een winstmarge van 50,7 procent wanneer de verkoopprijs op $499 blijft. De 8GB is nog lucratiever voor Apple. Deze versie kost ongeveer $265 om te fabriceren en de totale kosten liggen rond de $280. Bij een verkooprijs van $599 is Apple's winstmarge 53,1 procent. Maar de markt voor trendy mobiele telefoons is zeer competitief en de kans is klein dat Apple deze hoge marges lang kan volhouden.

Het duurste onderdeel in de iPhone is het NAND-flashgeheugen dat ongeveer $35 per chip kost. Andere dure onderdelen zijn de 3,5-inch touchscreen met een prijs van $33,50 en de processor die $18,50 kost.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: