abonneren

Apple landt nieuw kantoor in Cupertino

Steve Jobs presenteerde de plannen voor een gloednieuwe Apple campus aan het Cupertino stadsbestuur.

Vorig jaar heeft Apple de campus van ongeveer 4000 vierkante meter gekocht van Hewlett Packard, het terrein is gelegen in de stad Cupertino in Californie. Op het terrein zal een gebouw van vier verdiepingen komen te staan en zal genoeg ruimte bieden voor de 12.000 werknemers.

Groene Apple
Apple wil het huidige terrein zodanig aanpassen, dat er veel meer ruimte is voor groen. Momenteel staan er zo’n 3700 bomen op het terrein en Apple wil dit opvoeren naar 6000. Ook de parkeerplekken zullen plaatsmaken voor meer groen, in het nieuwe plan wordt er onder de grond geparkeerd. Apple heeft ook plannen om zelf energie van aardgas te gaan genereren, maar wel met het stroomnet als back-up.

Steve Jobs over de campus
“Het wordt een behoorlijk bijzonder gebouw. Het lijkt een beetje op een ruimteschip dat geland is. In het midden zit een prachtige binnenplaats… het gebouw wordt rond. Het is zeker niet het goedkoopste gebouw aangezien er geen één recht stukje glas wordt gebruikt. Door onze ervaring met het bouwen van diverse Apple-stores  weten we hoe we de grootste stukken glas moeten maken. We willen het glas speciaal voor dit gebouw maken, zodat het helemaal rondom het gebouw loopt. Het is best wel cool.”

Gratis wifi
Tijdens de presentatie vroeg een van de leden van het stadsbestuur wat Apple voor de stad zou kunnen betekenen. In het bijzonder werd er gevraagd naar een gratis wifinetwerk, zoals Google in Mountain View doet. Steve Jobs verklaarde dat Apple de grootste belastingbetaler in Cupertino is en dat de stad van dat geld ook zelf zo’n dienst kan opzetten.

“Als wij geen belasting hoeven te betalen, zijn we graag bereid om een gratis wifi-netwerk te leveren”

bron: Computer Idee

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: