abonneren

Apple lanceert 8-core Mac Pro

Vandaag heeft Apple een nieuwe versie van zijn Mac Pro werkstation uitgebracht. Het nieuwe model beschikt over 2 quad-core Intel Xeon "Clovertown" processoren, wat dit tot de eerste 8-core Mac maakt.Geheel tegen de traditie om nieuwe producten op een dinsdag te lanceren in heeft Apple vandaag stilletjes de nieuwe versie van de Mac pro onthuld.
Er werd al langere tijd gespeculeerd over de introductie van een 8-core Mac, onder andere door plaatjes met een tekst over een 8-core Mac Pro die tijdelijk op de Engelse Apple site te zien waren.

De nieuwe Mac is met name gericht op professionals werkzaam in de video, audio- en 3D industrie, die gewend zijn met zeer zware bestanden te werken en extreem veel rekencapactiteit nodig hebben. De specs van de Mac Pro zijn er ook naar: Naast de enkele of dubbele quad-core processoren ondersteunt de nieuwe Mac Pro maximaal vier drives, 3 terabyte aan opslagruimte en 16 GB aan Ram.

Opmerkelijk is dat elke aparte Apple DIMM module zijn eigen koelelementje bevat om de warmte af te voeren. Hierdoor kunnen volgens Apple de ventilatoren in de Mac langzamer en dus stiller draaien, zelfs als de processoren op volle kracht moeten presteren.

De Nederlandse prijs is op dit moment nog niet bekend, de vanaf-prijs in de Amerikaanse Apple store is US $3.997,00 voor het 8-core model in de basisuitvoering.

Productinformatie: Apple.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: