abonneren

Apple kwartaalresultaat breekt alle records

Apple heeft het afgelopen kwartaal een recordomzet en winst geboekt, dankzij een recordverkoop van Macs, iPhones en iPads. De omzet steeg met maar liefst 71 procent en de winst met 78 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.Apple maakt de resultaten bekend van het eerste kwartaal van het boekjaar 2011 dat eindigt op 25 december 2010.
Apple maakte het afgelopen kwartaal een omzet van 26,8 miljard dollar en een nettowinst van 6 miljard dollar.

Met 4,1 miljoen verkochte Macs groeide de verkoop van pc's (computer, geloof dat ze officieel niet een ‘pc' mogen heten toch? Of nu wel omdat het x86 is?) met 23 procent. Hiervan zijn 1,2 miljoen desktops en 2,9 miljoen notebooks. De verkoop van iPhones groeide met 86 % tot 16,2 miljoen stuks. Ook werden er ruim 19 miljoen iPods en 7,3 miljoen iPad verkocht. De grootste omzet haalde Apple met iPhone gerelateerde producten en diensten, in totaal ruim 10 miljard dollar. iTunes was goed voor een omzet van bijna 1,5 miljard.

Uiteraard is Apple erg tevreden over deze resultaten. Voor het komende kwartaal verwacht Apple een omzet van 22 miljard. Ook heeft Apple volgens Steve Jobs nog een aantal ongelooflijke nieuwe producten in petto.

Door het bericht van het ziekteverlof voor onbepaalde tijd van Steve Jobs afgelopen maandag, stond de beurskoers van Apple onder druk. Dankzij deze kwartaalresultaten is de koers weer aardig bijgetrokken en staat nu nog op een klein verlies.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie