abonneren

Apple koopt streaming dienst Lala voor $80 miljoen

Apple heeft de online muziekdienst Lala overgenomen voor een bedrag van $80 miljoen dollar. De muziekdienst is zelf naar Apple gestapt, omdat het op de lange termijn geen kans ziet om winst te maken. Apple zou door de overname wel eens met het aanbieden van streaming muziek kunnen gaan beginnen.Het grote vraagstuks is waarom Apple Lala opgekocht heeft. Sommige bronnen beweren dat het Apple alleen om de technische mensen te doen is geweest; Apple zou bezig zijn met een eigen streaming dienst en hier nog goede ontwikkelaars voor zoeken.
Toch is het niet ondenkbaar dat Apple Lala's muziekdienst één op één wil gaan overzetten naar iTunes om zo op korte termijn streaming muziek aan te kunnen bieden.

Lala is een muziekdienst waarbij het mogelijk is muziek te streamen naar elk apparaat met internettoegang (behalve de iPhone). De dienst heeft contracten met alle grote platenmaatschappijen en kent redelijk wat leden, al is de dienst nooit echt aangeslagen. Lala heeft als reden voor de overname gegeven dat het geen mogelijkheden ziet om winst te gaan maken met het huidige bedrijfsmodel. Een overname door Apple was dan ook een logische keuze.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: