abonneren

Apple kondigt iPhone aan

Dinsdagavond heeft Steve Jobs op de MacWorld 2007 de langverwachte Apple iPhone aangekondigd.
Het apparaat is een combinatie van een mobiele telefoon met internetfunctionaliteit en een breedbeeld iPod met videofunctionaliteit.

Het meest opvallende aspect is dat het toestel slechts één knop heeft, de rest van de interface bestaat uit een 3,5 inch touchscreen, waarmee alle functies van de iPhone bediend kunnen worden. Het touchscreen beschikt over ingebouwde intelligentie om verkeerde toetsaanslagen te corrigeren. Ook beschikt de iPhone over een bewegingssensor, die detecteert of het toestel horizontaal of verticaal gehouden wordt, en het beeld daarop aanpast.

De iPhone draait op een speciale versie van OS X. Als webbrowser gebruikt de iPhone de van Apple bekende webbrowser Safari, en kan de iPhone overweg met widgets. Ook is er een mailapplicatie ingebouwd die ook overweg kan met Yahoo IMAP mail, en is er een speciale versie van Google Maps aanwezig.

De iPhone is slechts 11,6 mm dik, is heeft 4 of 8 GB geheugen en kan uiteraard ook dienst doen als iPod met video afspeelmogelijkheden. Het toestel heeft verder een 2 megapixel camera en ondersteunt Quad-band GSM, Bluetooth, EDGE en WiFi.

De iPhone komt pas in juni 2007 op de markt, voorlopig alleen te in de VS in combinatie met een abonnement van telecom provider Cingular. De prijzen liegen er niet om: 499 dollar voor de 4GB versie of 599 dollar voor de 8 GB versie, beiden met 2-jarig contract. De iPhone wordt pas in het vierde kwartaal van 2007 in Europa verwacht, en in 2008 in Azië.

link: Apple Iphone

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: