abonneren

Apple kondigt iPhone 2.0 Beta en SDK aan

In juni brengt Apple versie 2.0 uit van de iPhone-software. Sinds deze week kunnen ontwikkelaars en zakelijke klanten een betaversie downloaden. In de iPhone 2.0 Beta zit de langverwachte Software Development Kit (SDK) en tevens een aantal nieuwe functies voor zakelijke gebruikers, waaronder ondersteuning voor Microsoft Exchange ActiveSync en Cisco IPsec VPN voor versleutelde toegang tot zakelijke netwerken.Met de SDK kunnen externe ontwikkelaars applicaties ontwikkelen voor de iPhone. Voor het distribueren van een applicatie moet een ontwikkelaareen certificaat kopen.
Deze krijgt een individuele ontwikkelaar als hij voor $99 lid wordt van het iPhone Developer Program. Bedrijven die eigen applicaties willen ontwikkelen voor intern gebruik moeten $299 aan Apple betalen.

De SDK geeft ontwikkelaars toegang tot alle hardwarefuncties op de iPhone: de verschillende sensoren, graphics (OpenGL), audio (OpenAL en recordingfuncties), de camera en de lokatiefuncties (Core Location). De tools zijn gebaseerd op XCode. Er komt een iPhone Simulator beschikbaar waarmee een ontwikkelaar applicaties op de desktop kan uitproberen. Deze is echter alleen geschikt voor Mac OS X. De SDK bevat tevens tools om een performance-analyse uit te voeren zodat de ontwikkelaar fouten en knelpunten in applicaties kan opsporen.

iTunes App Store
Ontwikkelaars kunnen hun applicaties verkopen via de Apple iTunes App Store. Een ontwikkelaar kan zelf de prijs bepalen en Apple geeft de ontwikkelaar 70 procent van de verkoopprijs. Gratis applicaties zijn toegestaan. iPhone-genbruikers kunnen de applicaties in de App Store downloaden via een desktopcomputer, maar ook draadloos via GPRS /EDGE /Wi-Fi. Updates van reeds geïnstalleerde applicaties worden automatisch via de iTunes App Store toegezonden.

Zakelijke toepassingen
Met iPhone 2.0 krijgen zakelijke gebruikers eindelijk Exchange-ondersteuning met beveiligde pushmail via Exchange ActiveSync. Zakelijke gebruikers kunnen hiermee in realtime push e-mail, afspraken en contactinformatie synchroniseren en beheerders kunnen op afstand het toestel wissen (remote wipe) na verlies of diefstal.

Games
Een aantal gamesontwikkelaars zijn bezig met games voor de iPhone. EA Games maakte in twee weken een iPhone-versie van het spel Spore, inclusief alle 18 levels en een level-editor. SEGA komt met de game SuperMonkeyBall.

Het is nog steeds niet bekend wanneer de iPhone in Nederland officieel uitkomt.


Download
: iPhone 2.0 Software Beta

Bron:
iPhoneclub.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie