abonneren

Apple kondigt iPad Pro aan met stylus en toetsenbordcover

Apple heeft de grote iPad Pro gepresenteerd. De techgigant toonde de tablet van 12.9" woensdagavond tijdens zijn jaarlijkse presentatie van nieuwe producten, naast de iPhone 6s en een nieuwe versie van Apple TV. De iPad Pro heeft een drukgevoelig scherm ('Force Touch') en werkt met een stylus.
De iPad Pro gaat 799 dollar kosten voor de 32 GB-variant. Daarnaast komt er een 128 GB wifi-variant uit voor 949 euro, en een 128 GB-variant met 4G/LTE die 1,079 dollar gaat kosten.

Groter

De iPad Pro is groter dan zijn voorganger. Die had een scherm van 9,7", terwijl de nieuwe tablet 12" telt. De iPad Pro heeft naast een groter scherm ook een krachtigere processor en meer werkgeheugen. Het apparaat is 6.1 mm dik - tegenover 6,9 millimeter die de Air 2 dik is.

Dynamisch toetsenbord

Met een groter scherm komen uiteraard ook een aantal nieuwe functies. Sowieso werkt het grote scherm prima samen met de multitaskfunctie die Apple in iOS 9 introduceerde, maar het toetsenbord zal zich op de Pro ook automatisch aanpassen aan de applicatie die je gebruikt.

De iPad heeft 4 speakers in iedere hoek. Dat moet voor een uitgebreider en dynamischer geluid zorgen.

Eigen los toetsenbord

De Pro wordt geleverd met een eigen toetsenbord. Vorige iPads hadden dat niet, en toetsenborden moesten er los bij worden gekocht. Het nieuwe toetsenbord wordt in een cover optioneel meegeleverd met de tablet.

Cover

Het toetsenbord wordt aan de tablet vastgemaakt met een aantal connectoren aan de zijkant van de iPad. Daarmee lijkt het niet mogelijk het toetsenbord los naast de iPad Pro te gebruiken.

Het toetsenbord, inclusief de cover, kost 169 dollar.

Stylus

De iPad Pro wordt ook geleverd met een stylus, de 'Apple Pencil'.

Met de stylus moet het makkelijker worden aantekeningen te maken op het scherm, bijvoorbeeld door handgeschreven teksten te maken. Sensoren in de stylus meten in welke hoek je de pen houdt en hoe hard je daarmee drukt, zodat je harder kunt drukken om dikkere lijnen te tekenen.

De stylus kost 99 dollar.

Zakelijke markt

Apple wil zich met de nieuwe iPad vooral gaan richten op de zakelijke markt. Daar is volgens het bedrijf nog genoeg behoefte aan aan een tablet met een groter scherm. Apple kampt bovendien met tegenvallende verkoopresultaten van de gewone iPad, waarvan de meeste tablet-bezitters geen geen upgrade van hoeven hebben.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: iPad, Ipad Pro

Laatste reactie