abonneren

Apple komt niet onder aanklacht Psystar uit

Apple is aangeklaagd door klonenbouwer Psystar, die eist dat Apple zich voor de rechtbank verantwoordt voor het monopoliseren van de markt voor premium computers. Apple vroeg de rechter de rechtszaak te verwerpen, maar deze motie is afgewezen.Apple heeft Psystar aangeklaagd voor schending van auteusrechten; de klonenbouwer verkoopt pc's die met OS X zijn uitgerust, een doorn in het oog van Apple. De rechtszaak zal in januari 2010 voorkomen; de rechtszaak zal geleid worden door rechter William Alsup. Psystar heeft op zijn beurt een aanklacht ingediend bij deze rechter.
Het bedrijf wil dat Apple duidelijkheid geeft over zijn vermeende monopoliepositie. Apple heeft Alsup gevraagd deze rechtszaak te verwerpen, maar Alsup weigert.

Apple geeft geen zin in deze rechtszaak omdat het specifiek op Mac OS X 10.6 gericht is. Eerder hadden Psystar en Apple al een identiek conflict over OS X 10.5. Volgens Apple zijn deze twee gevallen zo goed als identiek en is het daarom onzinnig om de rechtszaak door te laten gaan. Blijkbaar is dit in het verkeerde keelgat geschoten van Alsup. Zijn verdediging: "Apple heeft hard zijn best gedaan om Snow Leopard uit de rechtszaal te houden door het product zo geheim mogelijk te houden en het product pas na de eerste rechtszaak te introduceren. Dat Apple zich nu weer voor de rechter moet verantwoorden is zijn eigen fout."

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord