abonneren

Apple komt met nieuwe iPod Nano en iTunes 8.0

Hoewel Apple zoals gebruikelijk de grootste geheimhouding betracht rondom de introductie van zijn nieuwe iPods in september, is er wel al het een en ander gelekt. Zo zal de Nano een flinke upgrade krijgen: de 4G Nano wordt weer lang en slank, en krijgt een rond design.Apple maakt in september altijd zijn nieuwe line-up aan iPods bekend. Dit jaar zal er weinig gebeuren met de iPod Classic; vermoedelijk wordt er geen nieuw model geïntroduceerd. Hetzelfde geldt voor de iPod Shuffle, waarvoor alleen een mogelijke capaciteitsupgrade naar 4 GB gemeld is.

De focus zal liggen op een nieuwe Nano. Deze zal weer gaan lijken op de tweede generatie-Nano: lang en slank, met een verticaal geplaatst breedbeeldscherm in plaats van een horizontaal scherm. Hiermee lijkt de nieuwe Nano meer op de iPhone/iPod Touch dan op de iPod Classic. Ook krijgt de 4G Nano nu ronde vormen, een stijlbreuk met de huidige iPod-apparatuur. Een bewijs hiervan kan gevonden worden op de IFA: Hama liet per ongeluk al een case voor de nieuwe Nano zien die dit gerucht ondersteunt.

Apple wil koste wat het kost vermijden dat zijn iPods niet in het $199-prijssegment vallen waar de iPhone zich bevindt. De iPhone-verkopen zetten namelijk de iPod-verkopen onder druk en dit is een groot probleem voor Apple.

Met de nieuwe iPods krijgt ook iTunes een nieuwe versie. Welke verbeteringen er aan iTunes 8.0 toegevoegd zullen worden is niet bekend, maar als we de geruchtenmachine mogen geloven zal het straks mogelijk worden een abonnement te nemen op onbeperkte muziek uit de iTunes-catalogus.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie