Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Apple komt met mega-patch

Apple heeft zijn grootste update met patches ooit uitgebracht. De update repareert 90 problemen in zowel de code van Tiger en Leopard als in de code van externe applicaties die meegeleverd worden met beide besturingssystemen.Security Update 2008-002 repareert 87 lekken in de client- en serverversie van Mac OS X 10.4 en Mac OS 10.5. Dit is bijna de helft van het totale aantal patches dat Apple vorig jaar uitbracht. Het overtreft de grootste update van dit jaar tot nu toe die "maar" 40 bugs repareerde.
De mega-patch komt vlak na een gigantische patch voor Apple's Safari-browser die 13 bugs repareerde. De mega-patch repareert bugs in 30 verschillende applicaties en besturingssysteem-componenten. Van de 30 applicaties en componenten die gerepareerd moesten worden waren er 18 van Apple zelf.

De Leopard-update repareert bugs in AFP Client, Apache, Application Firewall, ClamAV, CUPS, Emacs, Help Viewer, Image Raw, Kerberos, mDNSResponder, OpenSSH, pax archive, PHP, Podcast Producer, Preview, Printing, System Configuration, UDF, Wiki Server, en X11. De open-source ClamAV antivirusscanner die meegeleverd wordt met Apple's Server 10.5 had meerdere bugs die gerepareerd moesten worden.

De Tiger-update repareert bugs in AFP Client, AFP Server, Apache, AppKit, CFNetwork, ClamAV, CoreFoundation, CoreServices, CUPS, curl, Emacs, file, Foundation, Help Viewer, Kerberos, libc, notifyd, OpenSSH, PHP, System Configuration en X11.

In tegenstelling tot andere ontwikkelaars van besturingssystemen geeft Apple de bugs geen waardering mee. Een aantal bugs die door de mega-patch zijn gerepareerd konden door hackers gebruikt worden om een Mac op afstand met malware te infecteren. Andere ontwikkelaars noemen dit soort bugs "kritieke" bedreigingen.

Security Update 2008-002 kan worden gedownload vanaf de Apple site, of geinstalleerd worden door middle van Mac OS X's geintegreerde updatedienst. Afhankelijk van de versie is de update tussen de 50MB en 108MB groot.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 09 november

Laatste reactie