abonneren

''Apple komt in 2013 met een gameconsole''

Volgens analist Michael Pachter zal Apple tegen 2013 zijn eigen gameconsole introduceren. Het bedrijf zou een duidelijk uitgestippelde strategie volgen om de Apple TV in een 'entertainment en internet-apparaat' om te vormen.Apple zou eerst rustig willen kijken wat de iPod Touch en iPhone doen voor gaming. Daarna zou het de overstap naarconsolegaming maken, aldus Pachter. Hoe groter degebruikersgroep van iPod-gamers, hoe groter de groep dieoverstapt op een Apple-console.Volgens Pachter zou Apple de console in 2012 of 2013 introduceren.
Voor Microsoft betekent het dat ze genoeg tijd hebben om zichzelf te wapenen tegen een dergelijke zet, door middel van revolutionaire technieken als Project Natal.

Een gameconsole zou passen binnen de strategie van Apple, namelijk, de woonkamer veroveren. Een Apple TV met games zou veel beter aanslaan dan een Apple TV zonder games. De huidige App Store-infrastructuur is bij uitstek geschikt om veel 'eenvoudige' games snel te distribueren, maar voor grote klappers zal Apple met gamestudios moeten gaan samenwerken of zelfs een studio overnemen.

Overigens is Pachter niet de enige die denkt dat Apple zich met gaming gaat inlaten. Ook Ubisoft denkt dat Apple niet stopt bij de iPhone/iPod Touch. Ook dit bedrijf kijkt met een schuin oog naar de Apple TV als toekomstige gameconsole.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures