abonneren

Apple is oorzaak ontbreken multitouch in Android

De grote vraag die Android-bezitters bezighoudt, is waarom het besturingssysteem geen multitouchbediening kent terwijl dit prima mogelijk is. Het antwoord lijkt nu te zijn, dat Apple min of meer afgedwongen heeft dat Google deze techniek niet zal gebruiken in zijn mobiele besturingssysteem.Er dreigt een juridische strijd tussen Apple en Palm, omdat deze laatste in zijn nieuwe webOS ook gebruik maakt van multitouch. Apple heeft recentelijk een patent verkregen op multitouchtechnologie en is vastberaden andere bedrijven aan te klagen die inbreuk op dit patent maken.
Het wil voorkomen dat de concurrentie ook met multitouchtoestellen op de markt komt.

Google's G1-smartphone, de eerste smartphone met het Android-besturingssysteem, bevat als zodanig geen multitouch. Wie echter in het besturingssysteem duikt en een aantal patches uitvoert, zal zien dat Android wel degelijk tot multitouch in staat is. Venture Beat claimt dat de afwezigheid van multitouch te wijten is aan een politiek spelletje van Apple. Deze eiste dat Google bij de ontwikkeling van Android multitouch uitschakelde. Google, dat een gezonde verstandhouding met Apple heeft, wilde geen ruzie riskeren en volgde het bevel van Apple op.

De grote vraag is nu hoe de juridische strijd tussen Apple en Palm af zal lopen, en of multitouch zo'n essentiële technologie zal blijken dat toekomstige smartphones er alsnog gebruik van zullen maken -- ondanks waarschuwingen van Apple.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord