abonneren

Apple iPhone verliest marktaandeel

Begint Apple zijn greep op de smartphonemarkt te verliezen? Volgens het onderzoeksbureau IDC heeft de iPhone dit jaar marktaandeel verloren.Uit een onderzoek van IDC blijkt dat de iPhoneop de Amerikaanse smartphonemarkt in het eerste kwartaal van dit jaar een marktaandeelhad van 19,2 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar had de iPhone nogeen marktaandeel van 26,7 procent.

Een oorzaak van het verlies van marktaandeel kan zijn dat Apple zijn winkels niet meer bevoorraad met iPhones omdat er binnenkort een nieuwe versie uitkomt. Verwacht wordt dat Apple eind deze maand met de nieuwe 3G iPhone komt.

De iPhone blijft achter bij RIMs BlackBerry-smartphone. De BlackBerry had in het laatste kwartaal van vorig jaar een marktaandeel van 35,1 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar had de BlackBerry een aandeel van 44,5 procent.

Lange tijd was de BlackBerry alleen interessant voor zakelijke gebruikers, maar steeds meer consumenten kiezen voor de krachtige smartphone. De iPhone heeft moeite serieus te worden genomen door zakelijke gebruikers en tot dusverre kopen alleen consumenten Apple's trendy smartphone.


Bron: www.smh.com.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord