abonneren

Apple iPhone en iPod Touch krijgen eigen Picasa

Ondanks dat Google zijn eigen mobiele platform Android aan de man probeert te krijgen, zijn medewerkers van de zoekgigant zo gecharmeerd van de iPhone dat zij de 20 procent van hun eigen tijd besteden aan het aanpassen van online diensten aan de trendy smartphone.Google heeft de interface van zijn fotodienst Picasa speciaal aangepast voor de Safari-browser op het OS X Mobile-platform. Mensen met een iPhone ofeen iPod Touch kunnen nu gemakkelijker hun online fotoalbums bekijken, slideshows bekijken, foto's zoeken en de albums van andere gebruikers inzien.

Het lijkt vreemd dat Google zijn online applicaties aanpast aan een klein gedeelte van de smartphonemarkt. Veel meer smartphones maken gebruik van Windows Mobile. Volgens een recent marktonderzoek blijkt echter dat iPhone-gebruikers drie procent meer over het internet surfen via hun mobieltje dan gebruikers van Windows Mobile. Tevens hebben Android en OS X - dat gebaseerd is op het UNIX-platform - meer overeenkomsten dan verschillen waardoor het overzetten van software van het ene platform naar het andere platform redelijk makkelijk moet gaan.

Om de iPhone-versie van de fotodienst te bekijken surft u met uw iPhone naar picasaweb.google.com. U dient wel de Engelse taal te hebben geselecteerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie