abonneren

Apple iOS-restricties openen deur voor Flash

Apple heeft vorige week de beperkingen voor het ontwikkelen van software voor het iOS verruimd. Het geeft ontwikkelaars de vrijheid de tools te gebruiken die zij wensen. Dit opent de deur voor het gebruik van Adobe's Flash voor iOS-apps.Apple laat het gebruik van tools toe voor het ontwikkelen van apps voor de iOS-apparaten als de iPhone en iPad.
Volgens de aangepaste developer agreement is het niet langer noodzakelijk dat de toepassingen alleen in varianten van de taal C of Javascript geschreven worden. Apple heft daarmee de ban op die het ruim vier maanden geleden introduceerde en het gebruik van Adobe's Flashtoepassingen blokkeerde. Wel blijft het voor apps verboden om code te downloaden.

Volgens Adobe betekent dit dat van Flash afgeleide toepassingen, die bijvoorbeeld gebruik maken van Adobe Air, door Apple op hun kwaliteiten worden beoordeeld en niet op de manier waarop ze tot stand zijn gekomen. De beperkingen op Flashgebruik in de browser op iOS-apparaten blijven bestaan.

Waarom Apple de beperkingen heeft verruimd is niet bekend. Vermoedelijk om aanklachten over concurrentievervalsing tegen te gaan. Adobe is blij met het veranderde beleid.

Via: Adobe

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie