abonneren

Apple iOS-restricties openen deur voor Flash

Apple heeft vorige week de beperkingen voor het ontwikkelen van software voor het iOS verruimd. Het geeft ontwikkelaars de vrijheid de tools te gebruiken die zij wensen. Dit opent de deur voor het gebruik van Adobe's Flash voor iOS-apps.Apple laat het gebruik van tools toe voor het ontwikkelen van apps voor de iOS-apparaten als de iPhone en iPad.
Volgens de aangepaste developer agreement is het niet langer noodzakelijk dat de toepassingen alleen in varianten van de taal C of Javascript geschreven worden. Apple heft daarmee de ban op die het ruim vier maanden geleden introduceerde en het gebruik van Adobe's Flashtoepassingen blokkeerde. Wel blijft het voor apps verboden om code te downloaden.

Volgens Adobe betekent dit dat van Flash afgeleide toepassingen, die bijvoorbeeld gebruik maken van Adobe Air, door Apple op hun kwaliteiten worden beoordeeld en niet op de manier waarop ze tot stand zijn gekomen. De beperkingen op Flashgebruik in de browser op iOS-apparaten blijven bestaan.

Waarom Apple de beperkingen heeft verruimd is niet bekend. Vermoedelijk om aanklachten over concurrentievervalsing tegen te gaan. Adobe is blij met het veranderde beleid.

Via: Adobe

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord