abonneren

Apple introduceert nieuwe MacBook-modellen

Apple heeft zijn serie MacBook- en MacBook Pro-notebooks vernieuwd. De nieuwe modellen zijn voorzien van de nieuwste Intel Core 2 Duo-processor en een grotere harde schijf en in de meeste modellen zit standaard 2 GB geheugen. De MacBook Pro bevat daarnaast de nieuwste grafische processor van NVIDIA, nu met maximaal 512 MB videogeheugen en het Multi- Touch-trackpad van Apple dat is geïntroduceerd in MacBook Air.
Alle Mac-notebooks zijn uitgerust met een ingebouwde iSight-videocamera, de MagSafe-lichtnetadapter van Apple en een ingebouwde draadloze 802.11n- netwerkvoorziening, die tot vijf keer zo snel is en een dubbel zo groot bereik heeft als 802.11g.

De nieuwe MacBook Pro is voorzien van de nieuwste Intel Core 2 Duo- technologie met een processor tot 2,6 GHz en tot 6 MB gedeelde L2- cache, tot 4 GB 667-MHz DDR2 SDRAM-geheugen, een harde schijf van maximaal 300 GB en een NVIDIA GeForce 8600M GT-videokaart met maximaal 512 MB videogeheugen. Elke MacBook Pro bevat nu een trackpad met ondersteuning voor Multi-Touch-bewegingen zoals knijpen, draaien en vegen, zodat gebruikers op intuïtieve wijze foto's kunnen vergroten, verkleinen en draaien in iPhoto of Aperture 2 en door webpagina's kunnen bladeren in Safari.

Dankzij het verlichte toetsenbord is de MacBook Pro ook te gebruiken in omgevingen met weinig licht, zoals een vliegtuig, studio of conferentiezaal.  Bovendien zorgt de ingebouwde omgevingslichtsensor ervoor dat de helderheid van de toetsen en het beeldscherm automatisch wordt bijgesteld voor een optimale leesbaarheid.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe MacBook- en MacBook Pro-modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Online Store en bij erkende Apple resellers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: