abonneren

Apple introduceert nieuwe iPod classic, nano en touch

Apple heeft tijdens een speciaal evenement in San Francisco een compleet nieuwe reeks iPods uitgebracht. De iPod nano kreeg een volledig nieuw uiterlijk, terwijl de iPod touch voortaan is voorzien van een speaker en Nike+.De iPod nano is geheel vernieuwd: het apparaat krijgt een behuizing van aluminium en een gebogen vorm. Er zit een bewegingssensor in, zodat het scherm kantelt wanneer u de iPod nano een kwartslag draait. Daarmee is het gemakkelijker om foto's en breedbeeld-video's te bekijken.
De shuffle-functie is te activeren door de iPod nano te schudden en na aansluiting van een microfoon kan de nano ook gebruikt worden als voicerecorder.
De nieuwe nano is de dunste en meest kleurrijke iPod die Apple ooit op de markt heeft gebracht: er is keuze uit maar liefst negen kleuren. De 8GB iPod nano gaat €139 kosten, het model met een capaciteit van 16GB kost €189.

De iPod touch krijgt een speaker en volumeknoppen, een behuizing van metaal en is voorzien van de nieuwste firmwareversie 2.1. Bezitters van de eerste generatie iPod touch kunnen ook de softwareupdate installeren; afhankelijk van de huidige firmwareversie waarop het apparaat draait kost de update tussen 0 en $10. Gebruikers van het oude model missen dan wel één leuke gimmick in de iPod touch: de ingebouwde Nike+ ontvanger. Daarmee kunnen hardlopers hun afgelegde rondjes vastleggen, zonder een aparte dongle op de iPod te hoeven aansluiten. Een aparte sensor voor de sportschoenen is nog wel steeds nodig. De iPod touch is verkrijgbaar in drie varianten: 8GB (€209), 16GB (€279) en 32GB (€369).

De veranderingen bij de iPod classic zijn het minst spectaculair: het dikkere model wordt afgeschaft zodat er alleen nog een dun model met een capaciteit van 120 GB in de winkel ligt. Deze gaat €229 kosten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie