abonneren

Apple introduceert nieuwe iMacs? Nee, zegt Apple!

Gisteren gonste het op het internet van de geruchten dat Apple op 10 november zijn nieuwe iMacs zou demonstreren. Deze iMacs zouden voorzien zijn van nVidia-graphics en een DisplayPort-interface. Apple heeft de geruchten echter meteen de kop ingedrukt: er komt dit jaar géén nieuwe hardware meer uit!De iMac is één van Apple's belangrijkste pijlers en daarom zou het niet vreemd zijn als Apple voor de kerst nieuwe modellen zou introduceren.
Meerdere websites verwachten dat Apple dit volgende maandag gaat doen en dat ook de Mac Mini een nieuw jasje krijgt. Andere sites claimen dat Apple deze nieuwe producten niet op maandag, maar dinsdag gaat aankondigen.

Apple heeft echter duidelijk laten weten dat er voor het kerstseizoen geen nieuwe producten op de markt zullen komen. Een dergelijke uitspraak is overigens opmerkelijk, meestal houdt Apple zich afzijdig van geruchten. Vermoedelijk wil Apple vermijden dat de geruchten doorwerken in de aandelenkoers. Dat Apple nu relatief verouderde hardware gebruikt in de iMacs is duidelijk, maar het lijkt erop dat Apple liever wacht tot de introductie van Intel's Core i7-processoren alvorens een upgrade aan de iMac-lijn door te voeren.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie