abonneren

Apple introduceert internetdienst

Veel nieuws van het Apple-front. Naast de aankondiging van de 3G iPhone en de melding dat ontwikkelaars alvast een voorbeschouwing krijgen van Mac OS X Snow Leopard, werd gisteravond ook bekendgemaakt dat Apple met een eigen internetdienst komt, MobileMe.MobileMe is een nieuwe internetdienst die e-mails, gegevens van contactpersonen en agendagegevens via de pushtechnologie aflevert op iPhone, iPod touch, Macs en pc's. MobileMe beschikt ook over een aantal - reclamevrije, zoals Apple benadrukt - webprogramma's die sterk overeenkomen met een normaal desktopprogramma.
De beschikbare MobileMe-programma's zijn Mail, Contacten en Agenda. Ook krijgen gebruikers een galerie voor het bekijken en delen van foto's en een iDisk waarmee documenten online kunnen worden bewaard en uitgewisseld. In totaal wordt 20 GB online opslagruimte geboden.

Met een e-mailaccount van MobileMe zien alle mappen, berichten en statussymbolen er hetzelfde uit, of de e-mails nu op een iPhone, iPod touch, Mac of pc worden gelezen. Nieuwe e-mailberichten worden via het mobiele netwerk of Wi-Fi via de pushtechnologie rechtstreeks op de iPhone afgeleverd, zodat gebruikers hun e-mail niet langer handmatig hoeven op te halen of op downloads hoeven te wachten. De pushtechnologie zorgt er ook voor dat gegevens van contactpersonen en agenda's voortdurend worden bijgewerkt, zodat aangebrachte wijzigingen op het ene apparaat automatisch worden doorgevoerd op de andere apparaten. Deze technologie wordt gebruikt voor native programma's op de iPhone en de iPod touch, Microsoft Outlook voor de pc, programma's van Mac OS X, zoals Mail, Adresboek en iCal, plus de MobileMe-webprogramma's.

Wie MobileMe wil gaan gebruiken, kan voor 79 euro per jaar een abonnement nemen. Er is ook een Family Pack (119 euro) dat bestaat uit één hoofdaccount met 20 GB en vier Family Member-accounts met elk 5 GB opslagruimte. Vanaf 11 juli is de dienst beschikbaar; via www.apple.com/mobileme is het mogelijk een gratis 60 dagen-proefabonnement af te sluiten.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: